Пожалуйста, используйте этот идентификатор, чтобы цитировать или ссылаться на этот ресурс: https://elib.belstu.by/handle/123456789/6507
Название: Analysis of antibiotics resistance of E. coli microorganisms
Авторы: Al-Hammash, N. М.
Ignatenko, А. V.
Ключевые слова: резистентность микроорганизмов
антибиотикорезистентность микроорганизмов
устойчивость микроорганизмов
устойчивость к антибиотикам
микроорганизмы
Дата публикации: 2012
Издательство: BSTU
Библиографическое описание: Аl-Hammash, N. М. Analysis of antibiotics resistance of E. coli microorganisms / N. М. Аl-Hammash, А. V. Ignatenko // Proceedings of BSTU. Issue 4 : Chemistry, organic substances technology and biotechnology. – Minsk : BSTU, 2012. – P. 134-136
Краткий осмотр (реферат): The article deals with the problem of microorganisms’ resistаnce to antibiotics at dairy farms and complexes (DFC). The aim of the work – analysis of resistance of E. coli to antibiotics used at DFC. As a result we determined the range of resistance of coli-forms to antibiotics used at the dairy complex “Zabolot” of Grodno district. It was shown that received strains of microorganisms E. coli have high resistance to the following antibiotics: oletetrin, erythromycin, polymyxin, benzylpenicillin. E. coli bacteria remained high sensitivity to ceftriaxon, sisomicin, furadonin, kanamycin, gentamicin. This fact allows to recommend these antibiotics for animals coli-bacteriosis treatment at DFC.
URI (Унифицированный идентификатор ресурса): https://elib.belstu.by/handle/123456789/6507
Располагается в коллекциях:2012, № 4

Файлы этого ресурса:
Файл Описание РазмерФормат 
032al-hammash-n.-m.-ignatenko-a.-v.-analysis-of-antibiotics-resistance-of-e.-coli-microorganisms.pdf185.38 kBAdobe PDFПросмотреть/Открыть



Все ресурсы в архиве электронных ресурсов защищены авторским правом, все права сохранены.