Пожалуйста, используйте этот идентификатор, чтобы цитировать или ссылаться на этот ресурс: https://elib.belstu.by/handle/123456789/14718
Полная запись метаданных
Поле DCЗначениеЯзык
dc.contributor.authorMedvedev, D. A.en
dc.contributor.authorLazovskaya, O. I.en
dc.contributor.authorLeontiev, V. N.en
dc.date.accessioned2017-03-17T12:26:28Z-
dc.date.available2017-03-17T12:26:28Z-
dc.date.issued2014-
dc.identifier.citationMedvedev, D. A. Chemical processes causing spoilage of oil and fat products / D. A. Medvedev, O. I. Lazovskaya, V. N. Leontiev // Proceedings of BSTU. No. 4. – Minsk : BSTU, 2014. – P. 210-215en
dc.identifier.urihttps://elib.belstu.by/handle/123456789/14718-
dc.description.abstractArticle is devoted to the problem of spoilage of oil and fat products in the course of their production, transportation and storage which is caused by the hydrolytic and oxidative processes leading to deterioration of organoleptic properties of fat and oil products and decrease in their nutrition value. Chemical basics of hydrolysis of triacylglycerols are considered in detail. The mechanisms of an acid and base catalysis of hydrolysis of acyl bonds are presented. The mechanisms of lipid peroxidation, antioxidant action of ascorbic acid and ?-tocopherol are shown. Influence of natural vegetable emulsifiers and antioxidant vitamins on quality of margarine and spreads during storage is shown.en
dc.format.mimetypeapplication/pdfen
dc.language.isoenen
dc.publisherBSTUen
dc.subjectмасложировая продукцияru
dc.subjectгидролиз триацилглицериновru
dc.subjectрастительные эмульгаторыru
dc.subjectмасла растительныеru
dc.subjectжиры животныеru
dc.subjectпорча маселru
dc.subjectпорча жировru
dc.titleChemical processes causing spoilage of oil and fat productsen
dc.typeArticleen
dc.identifier.udc637.06:664.3-
Располагается в коллекциях:2014, № 4

Файлы этого ресурса:
Файл Описание РазмерФормат 
53.pdf148.67 kBAdobe PDFПросмотреть/Открыть



Все ресурсы в архиве электронных ресурсов защищены авторским правом, все права сохранены.