Please use this identifier to cite or link to this item:
https://elib.belstu.by/handle/123456789/29021
Full metadata record
DC Field | Value | Language |
---|---|---|
dc.contributor.author | Петрушэўская, Ю. А. | be |
dc.date.accessioned | 2019-04-30T09:36:18Z | - |
dc.date.available | 2019-04-30T09:36:18Z | - |
dc.date.issued | 2019 | - |
dc.identifier.citation | Петрушэўская, Ю. А. Вывучэнне нацыянальна-культурнага кампанента ў парэміялагічным фондзе беларускай мовы / Ю. А. Петрушэўская // Труды БГТУ. Сер. 4, Принт- и медиатехнологии. - Минск : БГТУ, 2019. - № 1 (219). - С. 123-129. | ru |
dc.identifier.uri | https://elib.belstu.by/handle/123456789/29021 | - |
dc.description.abstract | Вызначаны асаблівасці выяўлення і апісання ў айчынным мовазнаўстве нацыянальна-культурнага кампанента ў парэміялагічнай сістэме беларускай мовы. Акрэслены напрамкі яго вывучэння: этымалагічны, этналінгвістычны, лінгвакультуралагічны, лінгвакраіназнаўчы. Устаноўлена, што асноўнай асаблівасцю выяўлення і апісання нацыянальнага ў беларускай парэміялогіі з'яўляецца неапраўданае перабольшванне нацыянальнага за кошт універсальнага, спецыфічнага за кошт агульнага, у выніку чаго скажаецца аб'ем і якасныя ўласцівасці нацыянальна-культурнага кампанента беларускай парэміялогіі. | be |
dc.format.mimetype | application/pdf | ru |
dc.publisher | БГТУ | ru |
dc.subject | беларускае мовазнаўства | ru |
dc.subject | беларуская мова | ru |
dc.subject | парэміялогія | ru |
dc.subject | этымалогія | ru |
dc.subject | этналінгвістыка | ru |
dc.subject | лінгвакультуралогія | ru |
dc.subject | лінгвакраіназнаўства | ru |
dc.subject | нацыянальна-культурны кампанент | ru |
dc.title | Вывучэнне нацыянальна-культурнага кампанента ў парэміялагічным фондзе беларускай мовы | ru |
dc.type | Article | en |
dc.identifier.udc | 398.9(=161.3) | - |
Appears in Collections: | выпуск журнала постатейно |
Files in This Item:
File | Description | Size | Format | |
---|---|---|---|---|
Petrusheўskaya_Vyvuchenne.pdf | 296 kB | Adobe PDF | View/Open |
Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.