Please use this identifier to cite or link to this item: https://elib.belstu.by/handle/123456789/63983
Full metadata record
DC FieldValueLanguage
dc.contributor.authorЗдановіч, Ніна Іванаўна-
dc.contributor.authorВараб'ёва, В. А.-
dc.date.accessioned2024-04-01T06:55:43Z-
dc.date.available2024-04-01T06:55:43Z-
dc.date.issued2023-
dc.identifier.citationЗдановіч, Н. І. Этнадызайн як сродак захавання традыцыйнай спадчыны (на матэрыяле керамічнага посуду Беларусі XIV-XVIII стагоддзяў) / Н. І. Здановіч // Актуальные проблемы дизайна и дизайн-образования : материалы VII Международной научно-практической конференции, Минск, 20-21 апреля 2023 г. - Минск : БГУ, 2023. - С. 85-89. - Бібліягр.: 4 назв.ru
dc.identifier.urihttps://elib.belstu.by/handle/123456789/63983-
dc.description.abstractУ артыкуле паказана роля этнадызайну як сродка захавання традыцыйнай культурнай спадчыны; разглядаюцца шляхі ўзнікнення форм керамічнага посуду ў XIV–XVIII стст.: мадыфікацыі гаршка як базавай формы ў асартыменце керамікі, арыентацыя на сінтэз мясцовых і запазычаных форм, запазычванне праз перайманне, паўтарэнне форм імпартнага посуду з захаваннем ці зменай функцыянальнага прызначэння; з’яўленне новых форм як адказ на функцыянальныя патрэбы тагачаснага грамадства.ru
dc.format.mimetypeapplication/pdfru
dc.language.isoberu
dc.subjectкерамическая посудаru
dc.subjectкерамические формыru
dc.subjectкерамічны посудru
dc.subjectкерамічныя формыru
dc.subjectкультурная спадчынаru
dc.subjectкультурное наследиеru
dc.subjectмадыфікацыі гаршкаru
dc.subjectмодификации горшкаru
dc.subjectнародная культураru
dc.subjectэтнадызайнru
dc.subjectэтнодизайнru
dc.titleЭтнадызайн як сродак захавання традыцыйнай спадчыны (на матэрыяле керамічнага посуду Беларусі XIV-XVIII стагоддзяў)ru
dc.typeArticleru
dc.identifier.udc902.21-
local.author.alternativeЗданович, Нина Ивановна-
Appears in Collections:Публикации в республиканских изданиях

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
Здановіч_Этнадызайн.pdf272.03 kBAdobe PDFView/Open



Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.