Пожалуйста, используйте этот идентификатор, чтобы цитировать или ссылаться на этот ресурс: https://elib.belstu.by/handle/123456789/6479
Полная запись метаданных
Поле DCЗначениеЯзык
dc.contributor.authorAndryukhova, M. V.en
dc.contributor.authorFleisher, V. L.en
dc.contributor.authorChernysheva, T. V.en
dc.contributor.authorGordeiko, S. A.en
dc.contributor.authorMakarov, D. S.en
dc.date.accessioned2017-02-24T14:00:51Z-
dc.date.available2017-02-24T14:00:51Z-
dc.date.issued2012-
dc.identifier.citationFumaric acid amides in technologies of paper and cardboard / M. V. Andryukhova [et al.] // Proceedings of BSTU. Issue 4 : Chemistry, organic substances technology and biotechnology. – Minsk : BSTU, 2012. – P. 29-31en
dc.identifier.urihttps://elib.belstu.by/handle/123456789/6479-
dc.description.abstractFumaric acid polyamids were synthesized by interaction of fumaric acid with polyamines (diethylenetriamine, triethylenetetramine) by equilibrium polycondensation in the melt. The obtained products are promising as hardening additives in the technology of paper and cardboard. This article studies the type and rate effects of fumaric acid polyamides on some paper strength properties (breaking length, breaking force in dry and wet states). It is shown that the greatest effect of the paper hardening is achieved by using the additive, which is a product of polycondensation of fumaric acid and diethylenetriamine.en
dc.format.mimetypeapplication/pdfen
dc.language.isoenen
dc.publisherBSTUen
dc.subjectфумаровая кислотаru
dc.subjectтехнология бумагиru
dc.subjectтехнология картонаru
dc.subjectравновесная поликонденсацияru
dc.subjectамидыru
dc.titleFumaric acid amides in technologies of paper and cardboarden
dc.typeArticleen
dc.identifier.udc542.951.1:547.462.3-
Располагается в коллекциях:2012, № 4

Файлы этого ресурса:
Файл Описание РазмерФормат 
007andryukhova-m.-v.-fleisher-v.-l.-chernysheva-t.-v.-gordeiko-s.-a.-makarov-d.-s.-fumaric.pdf191.74 kBAdobe PDFПросмотреть/Открыть



Все ресурсы в архиве электронных ресурсов защищены авторским правом, все права сохранены.