Пожалуйста, используйте этот идентификатор, чтобы цитировать или ссылаться на этот ресурс: https://elib.belstu.by/handle/123456789/21105
Название: Study of the peptide enzymatic hydrolysates of whey protein concentrate cow’s milk to develop foods for tourism and recreation
Авторы: Tsyhankou, V. G.
Halavach, T. N.
Kurchenko, V. P.
Bondaruk, A. M.
Ключевые слова: концентрат сывороточных белков
молоко коровье
молочные белки
пептиды
молочные протеины
белки-аллергены
ферментативный гидролиз
сывороточные белки
папаин
алкалаза
нейтраза
ферментативные гидролизаты
Дата публикации: 2015
Издательство: BSTU
Библиографическое описание: Study of the peptide enzymatic hydrolysates of whey protein concentrate cow’s milk to develop foods for tourism and recreation / V. G. Tsyhankou [et al.] // Proceedings of BSTU. No. 1. – Minsk : BSTU, 2015. – P. 159-161
Краткий осмотр (реферат): The optimal conditions for pretreatment protein substrates (mixture of cow’s milk whey proteins) and their hydrolysis by proteases of various classes for the target peptide fractions were determined. Were obtained by enzymatic hydrolysis of the whey protein of cow’s milk peptide fraction; qualitative and quantitative composition of the peptides were defined. Alcalase (a serine protease) in comparison with papain and neutrase (metal and cysteine protease) provides the most efficient hydrolysis of the major protein allergens whey: β -lactoglobulin, α-lactoalbumin. BSA removal is achieved by ultrafiltration or pre-heat treatment of the substrate. Optimum conditions for obtaining whey protein hydrolyzate is a mixture of pre-heat treatment of the substrates at 80°C for 10 min (pH 8.0), and subsequent cleavage of alkalas duration 120 min. At the same time there is a reduction in antigenicity of 20–25 times. It was established the absence in heat-treated hydr olysates bivalent antigenic determinants. Assessed the sensitizing effect of whey protein concentrate and milk enzymatic hydrolyzate.
URI (Унифицированный идентификатор ресурса): https://elib.belstu.by/handle/123456789/21105
Располагается в коллекциях:2015, № 1

Файлы этого ресурса:
Файл Описание РазмерФормат 
Tsyhankou.Study.pdf258.06 kBAdobe PDFПросмотреть/Открыть



Все ресурсы в архиве электронных ресурсов защищены авторским правом, все права сохранены.