Please use this identifier to cite or link to this item: https://elib.belstu.by/handle/123456789/65265
Full metadata record
DC FieldValueLanguage
dc.contributor.authorYegorova, Zinaida-
dc.date.accessioned2024-05-06T07:50:11Z-
dc.date.available2024-05-06T07:50:11Z-
dc.date.issued2023-
dc.identifier.citationYegorova, Z. Ensuring microbiological safety of food products in soft packaging / Z. Yegorova // 6th ISEKI-FOOD E-Conference “Food production based on food safety, sustainable development and circular economy” : BOOK of ABSTRACTS, 22-24 NOVEMBER 2023. - 2023. - P. 31.ru
dc.identifier.urihttps://elib.belstu.by/handle/123456789/65265-
dc.description.abstractCurrently in Belarus, ready-to-eat food products (vegetables, legumes, vegetable soups and solyanka) in soft packaging are becoming increasingly popular among consumers. The safety of these products is ensured by heat treatment regimes, which are aimed at destroying vegetative forms of microorganisms and their spores. The purpose of these studies was to determine the effectiveness of heat treatment of ready-to-eat food products in soft packaging. The object of the study were samples of vegetables (carrots, beets, potatoes), legumes (beans and chickpeas), vegetable soups and solyanka, packed in a three-layer polymer film under vacuum with a net weight of 300 and 500 g after heat treatment under industrial conditions.ru
dc.description.abstractВ настоящее время в Беларуси все большую популярность у потребителей приобретают готовые к употреблению пищевые продукты (овощи, бобовые, овощные супы и солянки) в мягкой упаковке. Безопасность этих продуктов обеспечивается режимами термической обработки, которые направлены на уничтожение вегетативных форм микроорганизмов и их спор. Целью этих исследований было определение эффективности термической обработки готовых к употреблению пищевых продуктов в мягкой упаковке. Объектом исследования были образцы овощей (морковь, свекла, картофель), бобовых (фасоль и нут), овощных супов и солянки, упакованные в трехслойную полимерную пленку под вакуумом массой нетто 300 и 500 г после тепловой обработки в промышленных условиях.ru
dc.format.mimetypeapplication/pdfru
dc.language.isoenru
dc.subjectsoft packagingru
dc.subjectfood productsru
dc.subjectmicrobiological safetyru
dc.subjectмягкая упаковкаru
dc.subjectпищевые продуктыru
dc.subjectмикробиологическая безопасностьru
dc.titleEnsuring microbiological safety of food products in soft packagingru
dc.typeArticleru
dc.identifier.udc579.678-
Appears in Collections:Статьи в зарубежных изданиях

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
Yegorova Z Ensuring microbiological.pdf40.07 kBAdobe PDFView/Open



Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.