Please use this identifier to cite or link to this item: https://elib.belstu.by/handle/123456789/65296
Full metadata record
DC FieldValueLanguage
dc.contributor.authorYegorova, Z.-
dc.contributor.authorGripinich, A.-
dc.contributor.authorBaranovskaya, Yu.-
dc.contributor.authorRoslik, V.-
dc.date.accessioned2024-05-06T12:28:33Z-
dc.date.available2024-05-06T12:28:33Z-
dc.date.issued2023-
dc.identifier.citationDetermination of propionic acid and its salts in bakery products / Z. Yegorova [et al.] // The scientific heritage. - 2023. - № 121. - P. 39-41. - Bibliogr.: 6 nam. - tabl.ru
dc.identifier.urihttps://elib.belstu.by/handle/123456789/65296-
dc.description.abstractThe conditions and parameters of chromatography were selected for the quantitative determination of propinic acid and its salts in bakery products using high-performance liquid chromatography. Validation studies of the developed measurement technique confirmed its suitability for determining the content of propionic acid and its salts in bakery products in the range from 200 to 3000 mg/kg. It was shown that in 25% of the samples of small-piece bakery products, lamb products and donuts we examined, an excess of the maximum permissible level of propionic acid and its salts was found.ru
dc.description.abstractУсловия и параметры хроматографии были подобраны для количественного определения пропионовой кислоты и ее солей в хлебобулочных изделиях с помощью высокоэффективной жидкостной хроматографии. Валидационные исследования разработанной методики измерений подтвердили ее пригодность для определения содержания пропионовой кислоты и ее солей в хлебобулочных изделиях в диапазоне от 200 до 3000 мг/кг. Было показано, что в 25% исследованных нами образцов мелкоштучных хлебобулочных изделий, изделий из баранины и пончиков было обнаружено превышение предельно допустимого уровня содержания пропионовой кислоты и ее солей.ru
dc.format.mimetypeapplication/pdfru
dc.language.isoenru
dc.subjectbakery productsru
dc.subjectpropionic acidru
dc.subjectsalts of propionic acidru
dc.subjecthigh-performance liquid chromatog-raphyru
dc.subjectvalidation of measurement methodru
dc.subjectхлебобулочные изделияru
dc.subjectпропионовая кислотаru
dc.subjectсоли пропионовой кислотыru
dc.subjectвысокоэффективная жидкостная хроматографияru
dc.subjectвалидация метода измеренияru
dc.titleDetermination of propionic acid and its salts in bakery productsru
dc.typeArticleru
dc.identifier.udc543.544.062:547.29-
Appears in Collections:Статьи в зарубежных изданиях

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
Yegorova Z. Determination of propionic.pdf200.03 kBAdobe PDFView/Open



Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.