Please use this identifier to cite or link to this item: https://elib.belstu.by/handle/123456789/66653
Full metadata record
DC FieldValueLanguage
dc.contributor.authorTleuova, K. Zh.-
dc.contributor.authorShingisov, A. U.-
dc.contributor.authorVetokhin, S. S.-
dc.date.accessioned2024-07-30T13:04:56Z-
dc.date.available2024-07-30T13:04:56Z-
dc.date.issued2024-
dc.identifier.citationTleuova K Z, Shingisov A U, Vetokhin S S. Development of technology for the manufacture of yogurt from combined cow and mare's milk enriched with plant extract in Kazakhstan. Plant Science Today. 2024; 11(2): 293–299.ru
dc.identifier.urihttps://elib.belstu.by/handle/123456789/66653-
dc.description.abstractIn recent decades, more and more consumers are paying attention to a healthy diet and foods enriched with nutrients. In response to this demand, new production technologies are being actively developed in the food market. One of the interesting innovations in this area is the development of a technology for making yogurt from combined cow and mare milk enriched with plant extract in Kazakhstan. The purpose of this work is to determine the optimal technology for the manufacture of yogurt from combined milk, with the integration of advanced methods for processing the finished product and raw materials and to consider ways to obtain industrial strains of lactic acid bacteria that can potentially be used in the manufacture of such a product.ru
dc.description.abstractВ последние десятилетия все больше потребителей обращают внимание на здоровое питание и продукты, обогащенные питательными веществами. В ответ на этот спрос на продовольственном рынке активно развиваются новые технологии производства. Одним из интересных нововведений в этой области является разработка в Казахстане технологии производства йогурта из смеси коровьего и кобыльего молока, обогащенного растительным экстрактом. Целью данной работы является определение оптимальной технологии производства йогурта из комбинированного молока с интеграцией передовых методов обработки готового продукта и сырья и рассмотрение способов получения промышленных штаммов молочнокислых бактерий, которые потенциально могут быть использованы при изготовлении такого продукта.ru
dc.format.mimetypeapplication/pdfru
dc.language.isoenru
dc.subjectfermentationru
dc.subjectfermented milk productru
dc.subjectlactic acid bacteriaru
dc.subjectplant extractru
dc.subjectферментацияru
dc.subjectкисломолочные продуктыru
dc.subjectмолочнокислые бактерииru
dc.subjectрастительный экстрактru
dc.titleDevelopment of technology for the manufacture of yogurt from combined cow and mare's milk enriched with plant extract in Kazakhstanru
dc.typeArticleru
dc.identifier.udc637.146.34-
dc.identifier.DOI10.14719/pst.3193-
Appears in Collections:Статьи в зарубежных изданиях

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
Tleuova K. Zh. Development of technology.pdf302.23 kBAdobe PDFView/Open



Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.