Пожалуйста, используйте этот идентификатор, чтобы цитировать или ссылаться на этот ресурс: https://elib.belstu.by/handle/123456789/14461
Название: Vitamins and plant saponina in production of functional margarines and spreads possessing antioxidant properties
Авторы: Medvedev, D. A.
Ключевые слова: маргариновые продукты
спреды
витамины
растительная сапонина
антиоксидантные свойства
Дата публикации: 2013
Издательство: BSTU
Библиографическое описание: Medvedev, D. A. Vitamins and plant saponina in production of functional margarines and spreads possessing antioxidant properties / D. A. Medvedev // Proceedings of BSTU. – Minsk : BSTU. – 2013. – № 3. – P. 212-214.
Краткий осмотр (реферат): The composition of margarine products and spreads with the increased emulsion stability and prolonged expiration date is developed in the factory laboratory. A distinctive feature is the use of plant saponins as emulsifiers and ascorbic acid as an antioxidant water-soluble component. The use of these additional ingredients makes margarines and spreads the products of functional food. It is established that the use of saponins and vitamins with antioxidant properties increases the expiration date of the product. It was shown that the licorice saponins and ascorbic acid inhibit hydrolysis and lipid peroxidation (the speed of growth of acid number and concentration of malondialdehyde).
URI (Унифицированный идентификатор ресурса): https://elib.belstu.by/handle/123456789/14461
Располагается в коллекциях:2013, № 4

Файлы этого ресурса:
Файл Описание РазмерФормат 
54.pdf167.41 kBAdobe PDFПросмотреть/Открыть



Все ресурсы в архиве электронных ресурсов защищены авторским правом, все права сохранены.