Пожалуйста, используйте этот идентификатор, чтобы цитировать или ссылаться на этот ресурс:
https://elib.belstu.by/handle/123456789/45971
Название: | Effect of Technological Parameters on Energetic Efficiency When Planar Milling Heat-treated Oak Wood |
Авторы: | Koleda, Peter Barcík, Štefan Korčok, Michal Jamberová, Zuzana Chayeuski, Vadzim |
Ключевые слова: | Energetic efficiency Cutting power Milling ThermoWood Quercus petraea heat treated wood thermal wood milling мощность резки фрезерование технология ThermoWood термообработанная древесина фрезерование термодревесины энергетическая эффективность |
Дата публикации: | 2021 |
Библиографическое описание: | Effect of Technological Parameters on Energetic Efficiency When Planar Milling Heat-treated Oak Wood / P. Koleda [et al.] // BioResources. - 2021. - N 16(1). - P. 515-528. |
Краткий осмотр (реферат): | Measuring the energy consumption and evaluating the efficiency of machining processes is necessary for their optimization and for implementation of cleaner production. The final product quality and the machining process of woodworking are of great interest. The properties of thermally modified wood make it more resistant to fungi, moulds, and ligniperdous insects than natural wood, so it is increasingly used in interior and exterior spaces. This study examined the energy demand of the milling of heat-treated oak wood (Quercus petraea) by ThermoWood® technology. |
URI (Унифицированный идентификатор ресурса): | https://elib.belstu.by/handle/123456789/45971 |
Располагается в коллекциях: | Публикации в зарубежных изданиях |
Файлы этого ресурса:
Файл | Описание | Размер | Формат | |
---|---|---|---|---|
Koleda_Effect.pdf | 1.37 MB | Adobe PDF | Просмотреть/Открыть |
Все ресурсы в архиве электронных ресурсов защищены авторским правом, все права сохранены.